Difference between revisions of "Fotopapiercollectie FOMU"

From FOMU Photographic Paper Collection
Jump to navigation Jump to search
Line 1: Line 1:
 
<strong>Welkom op de Wikibase van het FOMU.</strong>
 
<strong>Welkom op de Wikibase van het FOMU.</strong>
Deze Wikibase is ontwikkeld om het Gevaert-papierproject te ondersteunen. Het papierproject wil kennis over analoog fotopapier van Gevaert veilig stellen. Daarom hebben we zowel de eigen collectie fotoverpakkingen als de fotoverpakkingen in het historisch archief Agfa-Gevaert gedigitaliseerd. Alle gedigitaliseerde exemplaren worden in deze Wikibase nader beschreven en zijn te herkennen aan de toevoeging ... (exemplaar). Omdat verschillende exemplaren verschillende eigenschappen kunnen hebben (vb. afmetingen, design doorheen de jaren) hebben we gekozen om een bovenliggende productreekspagina te maken. Zo bestaat [[https://photopaper.fotomuseum.be/wiki/Item:Q625 Ridax 8V]], waar alle informatie bewaard is over de textuur, het contrast, het oppervlak, ... van het fotopapier, en [[Ridax 8V (exemplaar)]], waar informatie over de fotoverpakking in onze collectie staat.   
+
Deze Wikibase is ontwikkeld om het Gevaert-papierproject te ondersteunen. Het papierproject wil kennis over analoog fotopapier van Gevaert veilig stellen. Daarom hebben we zowel de eigen collectie fotoverpakkingen als de fotoverpakkingen in het historisch archief Agfa-Gevaert gedigitaliseerd. Alle gedigitaliseerde exemplaren worden in deze Wikibase nader beschreven en zijn te herkennen aan de toevoeging ... (exemplaar). Omdat verschillende exemplaren verschillende eigenschappen kunnen hebben (vb. afmetingen, design doorheen de jaren) hebben we gekozen om een bovenliggende productreekspagina te maken. Zo bestaat [[https://photopaper.fotomuseum.be/wiki/Item:Q625 | Ridax 8V]], waar alle informatie bewaard is over de textuur, het contrast, het oppervlak, ... van het fotopapier, en [[Ridax 8V (exemplaar)]], waar informatie over de fotoverpakking in onze collectie staat.   
  
 
Veel informatie over de fotopapieren is afkomstig uit de informatheek, een deelcollectie van het historisch archief Agfa-Gevaert, die ook grotendeels is gedigitaliseerd.
 
Veel informatie over de fotopapieren is afkomstig uit de informatheek, een deelcollectie van het historisch archief Agfa-Gevaert, die ook grotendeels is gedigitaliseerd.

Revision as of 16:03, 1 December 2021

Welkom op de Wikibase van het FOMU. Deze Wikibase is ontwikkeld om het Gevaert-papierproject te ondersteunen. Het papierproject wil kennis over analoog fotopapier van Gevaert veilig stellen. Daarom hebben we zowel de eigen collectie fotoverpakkingen als de fotoverpakkingen in het historisch archief Agfa-Gevaert gedigitaliseerd. Alle gedigitaliseerde exemplaren worden in deze Wikibase nader beschreven en zijn te herkennen aan de toevoeging ... (exemplaar). Omdat verschillende exemplaren verschillende eigenschappen kunnen hebben (vb. afmetingen, design doorheen de jaren) hebben we gekozen om een bovenliggende productreekspagina te maken. Zo bestaat [| Ridax 8V], waar alle informatie bewaard is over de textuur, het contrast, het oppervlak, ... van het fotopapier, en Ridax 8V (exemplaar), waar informatie over de fotoverpakking in onze collectie staat.

Veel informatie over de fotopapieren is afkomstig uit de informatheek, een deelcollectie van het historisch archief Agfa-Gevaert, die ook grotendeels is gedigitaliseerd. Dit project kwam mee tot stand met steun van de Vlaamse overheid.Consult the User's Guide for information on using the wiki software.

Getting started